Is kraanwater in Málaga drinkbaar?

Gepubliceerd op 22 maart 2019 om 07:06

Emasa, het waterzuiveringsbedrijf van de gemeente Málaga, heeft een paar weken geleden een nieuw merk kraanwater gelanceerd. Het is geen Pelligrino, geen Fiji water maar gewoon kraanwater. Het merk heet 'Agua de Málaga' en is een initiatief van Emasa in samenwerking met El Atabal. De campagne vormt een antwoord op de vraag: Is kraanwater in Málaga drinkbaar'?

Agua de Málaga

El Atabal is het bedrijf dat achter de zuiveringsinstallaties zit. De burgermeester van Málaga Fransisco de la Torre presenteerde het nieuwe merk vol enthousiasme. Hij zei dat het kraanwater van maximale kwaliteit is, en bovendien erg gezond is. Er zijn dagelijks gezondheidscontroles en het idee dat het water uit de kraan niet om te drinken is, is oud. De slogan 'kwaliteit uit je kraan' wordt gebruikt in deze nieuwe campagne. De burgermeester wil af van de milieuonvriendelijke consumptie van flessenwater uit de supermarkt. Hij zegt ook dat het kraanwater al sinds 2005 van uitstekende kwaliteit is. Agua de Málaga moet ervoor zorgen dat het kraanwater een identiteit krijgt. Dezelfde initiatieven zijn genomen in Sevilla, Córdoba, Granada, Cádiz en Jaén. 

Kwaliteit kraanwater in Málaga

Het kraanwater voor de inwoners van Málaga wordt onder andere geleverd uit de stuwmeren van Guadalhorce en putten bij Aljaima en Fahala. Er worden dagelijkse analyses gedaan. De geleidbaarheid, pH, chloriden, troebelheid, hardheid, natrium en bacteriën worden dagelijks gecheckt. De resultaten hiervan staan op de website van Emasa. De kwaliteit van water in Málaga is dus zeer hoog en de vraag 'is kraanwater in Málaga drinkbaar' kan dus volmondig met JA worden beantwoordt! 

Om de discussie op gang te brengen? Wat vind jij van de kwaliteit drinkwater in Málaga en vind je het een goed initiatief?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.