Málaga vakantie - Genieten in de zonovergoten stad Málaga

Gepubliceerd op 4 oktober 2018 om 18:51


Málaga vakantie - Genieten in de zonovergoten stad Málaga

Málaga vakantie - Ga heerlijk genieten van de stad Málaga overgoten met zon en cultuur. Boek goedkoop en voordelig een vakantie naar de stad Málaga . Als ik jou was zou ik het doen. Málaga in het zuiden van Spanje heeft meer dan 300 dagen zon per jaar, maar het heeft ook de bruisende stad Málaga!

Málaga de geboorteplaats van kunstenaar Picasso heeft een enorme historie en ligt ook nog eens aan het strand en heeft zich de laatste jaren ontpopt tot bruisende stad om langere tijd te verblijven voor een veelzijdige vakantie of stedentrip. En naar Málaga kun je het gehele jaar door, want ook in de winter schommelt het kwik hier nog rond een aangename 20 °C.

 

Muello Uno

Het vertier van Málaga centraliseert zich rondom de haven; de promenade Muello Uno is gezegend met een winkelcentrum en de nodige bars, cafés en terrasjes. De recreatieparken houden de kinderen zoet in de tussentijd. Vanuit hier vergaap je je aan de mensen die passeren en aan de zeiljachten al dobberend in het water.

Huur een fiets voor een ochtend of middag en ga op relaxed tempo op ontdekking door de stad onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. De kathedraal van Málaga mag je niet missen en het Gibralfaro is een Moorse vesting vanuit waar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. De moeite waard! Leuk weetje: de inwoners van Málaga zijn maar wat trots dat Pablo Picasso hier heeft gewoond. Je kunt het Picasso museum bezoeken, maar ook het huis waarin hij gewoond heeft. Ook vind je in Málaga Russische kunst, moderne kunst, een automuseum en een museum vol Andalusische kunst. Kortom: liefhebbers van cultuur komen hier niets tekort.


Pescaíto frito

De keuken van Málaga is namelijk om je vingers bij af te likken. En dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij een vakantie of stedentrip! Ben je een visliefhebber? Dan mag je de lokale specialiteiten niet overslaan. Pescaíto frito zijn kleine gefrituurde visjes en espetos gegrilde sardientjes op een stokje.

Deze haal je het best ’s vers van het vuur dat hier vaak ’s avonds op de vissersbootjes gestookt wordt. Ze smaken het lekkerst met een glas Spaanse witte wijn. Schuif aan voor een diner aan Plaza Mayor rond de klok van 21:00 uur om daarna je avond voort te zetten op het plein Plaza de la Merced, of om je accommodatie op te zoeken en uit te rusten voor een volgende dag in deze bruisende stad.

  • Muziekliefhebbers halen hun hart op in de gezellige cafés van Málaga met live optredens.
  • Bezoek de oudste taverne van Malaga met 21 wijnvaten die je allemaal mag proeven.