Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

December in Málaga

Gepubliceerd op 10 oktober 2018 om 15:56


December in Málaga • Ontdek Malaga met de kerst • Málaga in december betekend kerstfeest, gezelligheid en kerstsfeer!

December in Málaga, Spanje • Ontdek Malaga met de kerst • Málaga in december betekend kerstfeest, gezelligheid en kerstsfeer! Met de kerst wordt Malaga versierd met duizenden en duizenden lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst verandert in een heerlijke gezellige fonkelende en betoverende kerstdecor. In de feestmaand december zijn de pleinen en straten in het historisch centrum en de toegang straten zoals Alameda Principal van Málaga in een prachtige lichten zee gehuld.

 

Kerstverlichting in Málaga

Kerstverlichting in de stad Malaga, met de kerst wordt Malaga versierd met duizenden en duizenden lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst verandert in een heerlijke gezellige fonkelende en betoverende kerstdecor. Met de kerstvakantie in Málaga, proef je de kerstsfeer en geniet je van de gezelligheid en dat in een heerlijk mild klimaat!

 

Reisaanbod kerstvakantie Málaga, Spanje

Groot aanbod vakanties naar Málaga - Reisaanbiedingen en vakantie aanbiedingen voor een voordelige kerstvakantie naar Málaga. Bekijk ons groot reisaanbod aan alle soorten vakanties naar Málaga: Zonvakanties, Autovakanties, Fietsvakanties, Wandelvakantie, Stedentrips, Rondreizen, Busreizen, Golfreizen, Groepsreizen, kindvriendelijke vakanties, last minute 's vakanties, actieve vakanties of gewoon met de kids een leuke kerstvakantie naar Málaga. Boek u vakantie naar Málaga vlug, veilig en goedkoop. Beleef een heerlijke onbezorgde kerstvakantie naar Málaga. 22 December
Een lotje uit de kerstloterij
Vol spanning zitten vele op 22 december voor de tv voor de trekking van de kerstloterij, ook wel El Gordo (de dikke), genoemd. Bijna 90% van de Spanjaarden koopt een lot in de hoop een grote geldprijs te winnen.

24 December - Nochebuena
Het is traditie om Nochebuena (kerstavond) met familie te vieren en te genieten van een groot kerstdiner. Na het diner gaan ze naar de kerk om de nachtmis (la Misa del Gallo) bij te wonen.

25 December - Dia de Navidad
Op Dia de Navidad (kerstdag) bezoeken Spanjaarden familie, eten ze een feestmaaltijd en op sommige plaatsen krijgen kinderen cadeautjes van Papa Noel (Kerstman). De meeste kinderen krijgen hun cadeautjes echter van de Drie Koningen (Los Reyes Magos) op 6 januari. In Spanje kennen ze geen 2e kerstdag.

28 Decemeber - Dia de los Santos Inocentes
Dia de los Santos Inocentes (dag van de onschuldigen). Deze dag is te vergelijken met onze 1 april. Er worden de hele dag door grappen gemaakt en mensen worden voor de gek gehouden. De traditionele grap is om een papieren mannetje op iemands rug te plakken.

 

31 December - Nochevieja (oudjaar)
In Spanje wordt om middernacht geen vuurwerk afgestoken maar eet men 12 druiven. Bij elke klokslag eentje en als dit lukt binnen de tijd volgen 12 maanden van geluk. Voor extra geluk dragen de vrouwen rode lingerie tijdens de jaarwisseling.

5 januari - Los Reyes Magos
Na oud & nieuw is het nog niet gedaan met de festiviteiten. In de avond van 5 januari is er namelijk de optocht van de Drie Koningen (los Reyes Magos). Caspar, Melchior en Balthazar gooien handenvol snoep naar de kinderen die langs de kant staan. Weer thuis zetten de kinderen hun mooiste schoentje met daarbij melk en koekjes voor de Drie Koningen en water voor hun kamelen. Zijn de kinderen lief geweest? Dan vinden zij in de ochtend van 6 januari cadeaus. Zijn ze stout geweest? Dan krijgen ze steenkool, tegenwoordig geen echte meer maar gesuikerde.

6 januari - Roscón de Reyes
Op 6 januari eten ze traditioneel Roscón de Reyes, een ringvormige cake waarin 2 dingen verstopt zitten: een figuurtje van een koning en een boon. Zit de koning in jouw stuk? Dan word jij gekroond tot koning van die dag. Vind je de boon? Dan moet jij het volgende jaar voor de Roscón de Reyes zorg.

 

Kerstsfeer genieten in Málaga

De kerstverlichting brand dagelijks vanaf 30 november 2018 van 18.30 uur tot 02.00 uur. Elke avond is er van 18.30 uur tot 21.00 uur een show met lichteffecten waarbij de lampjes op het ritme van de muziek knipperen