Ontdek Málaga » Blog » Eten en Drinken in de bruisende stad Málaga


Eten en Drinken in de bruisende stad Málaga

Eten en Drinken in de stad Málaga

Eten en Drinken in de stad Málaga - Restaurants in Málaga, Zoekt u een restaurant of een tapasbar waar je lekker kunt eten en drinken in deze bruisende stad?De stad Málaga heeft een enorme grote keuze aan restaurants en tapasbars waar u heerlijk kunt eten en drinken. Hier op het blog eten en drinken in Málaga vindt u veel informatie, leuke tips over de gastronomie van Malaga.


Gazpachuelo - Typisch gerecht uit Málaga

Gazpachuelo is een typisch gerecht uit Málaga - Gazpachuelo, deze bekende warme soep uit Málaga werd door de vissers vooral in de wintermaanden in de visserswijken gegeten. Bestaande uit visbouillon, een soort mayonaise, knoflook, eigeel en olijfolie. Het wit van het ei wordt toegevoegd om het mengsel samen te binden met in blokjes gesneden aardappelen. De door de vissers mee gebrachten resten vis zoals, bijvoorbeeld de vis die niet was verkocht of de die in de netten was blijven zitten werd er bijgedaan.

Lees meer »

Ajoblanco - Typisch gerecht uit Málaga

Ajoblanco een typisch gerecht uit Málaga  - De ajoblanco is een koude soep die erg populair is in Málaga maar ook in Granada, Jaén, Córdoba en Almería. Het bestaat voornamelijk uit brood, gemalen amandelen, in tijden van schaarste, zoals in de oorlog, gebruikte man ook meel van gedroogde bonen, knoflook, water, olijfolie, zout en soms azijn. Het wordt meestal samen met druiven of meloen gegeten.

Lees meer »

Málaga Cerveceria 100 Montaditos

Málaga Cerveceria 100 Montaditos - Wat de naam al zegt,  100 Montaditos of te wel 100 kleine broodjes staan op de menu kaart. Montaditos: zijn al sinds de 15e eeuw bekend en ze zijn in twee soorten verkrijgbaar: schuin gesneden stokbrood met koud of warm beleg, of een mini pistolettje, koud of warm beleg. Goed, vlug en vrolijk!

Lees meer »

Hostal Pension Bruselas Málaga

Pension Bruselas Málaga ligt direct om de hoek van Plaza Merced en het geboortehuis van Picasso in de wijk Lagunillas. Een paar jaar geleden heeft Dirk de Witte de zaak Bistro café Bruselas Málaga verkocht en is  samen met zijn dochter Lara Pension Bruselas begonnen. Direct om de hoek van Plaza Merced en het geboortehuis van Picasso in de wijk Lagunillas

Lees meer »

La Calle Bruselas Málaga

La Calle Bruselas Málaga, op plaza La Merced in Málaga, Andalucía kun je bij een heerlijk kopje koffie of een ander drankje, van een prachtig uitzicht op Plaza de la Merced en het bronzen beeld van Málaga grootste schilder Picasso van de zon genieten.

Lees meer »

Restaurant en Tapasbar La Plaza

La Plaza in Malaga - Restaurant en Tapasbar La Plaza Málaga, is geen typisch Spaans restaurant maar is een modern en stijlvol ingericht restaurant. en zijn de tapas wat exclusiever als bij de traditionele tapasbar. 

Lees meer »

Restaurant Vino Mio in Málaga

Vino Mio Restaurant Málaga - Lounge bar -  Restaurant Vino Mio is bekend om zijn flamenco shows, waarvan je hier Iedere Woensdag t/m Zondag van 20.00 tot 21:30 kunt genieten. Daarbij kunt U heerlijk eten en drinken tijdens u lunch, dinner, en zondags van de brunch.

Lees meer »

BESTE TAPAS BARS VAN MÁLAGA STAD!

De beste tapasbars van Málaga stad om lekkere tapas te eten - Málaga biedt geweldige tapasbars en restaurants. Hier een kleine selectie van de beste en authentieke tapasbars in Málaga

Lees meer »

Ontdek wijngaarden in de omgeving van Malaga

Ontdek wijngaarden in de omgeving van Malaga - De Bodega’s in de omgeving van Malaga produceren bijzondere wijnen.  De Málaga wijnen, heeft een wijnindustrie die terug gaat naar de tijd van de Phoeniciërs en behoord tot één van de oudste van de wereld. Ook de Grieken en de Romeinen smaakte de wijn uit Málaga zeer goed en exporteerde deze zelfs. 

Lees meer »