Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ontdek Málaga » Blog » Málaga 2018 met tips, inspiratie en informatie


Ontdek en beleef Malaga in 2018

1 januari 2018 door Ontdek Málaga in Blog, Malaga met tips, inspiratie en informatie


Ontdek en beleef Malaga in 2018

Malaga met tips, inspiratie en informatie

Ook in 2018 is er in Málaga genoeg te ontdekken en te beleven. Er staan weer vele activiteiten en natuurlijk de jaarlijkse evenementen, prachtige en mooie tradities op de kalender. Dus grond genoeg om deze prachtige bruisende stad weer eens te bezoeken in 2018.

 

Málaga in de winter

Wilt u in de winter Malaga bezoeken? Málaga heeft buitengewoon zachte winters! Ontdek Málaga heeft een aantal tips voor u in kaart gebracht over de winter in Malaga! De stad Málaga heeft een heel fijn klimaat met veel zonnige dagen ook in de winter. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden zoals januari en februari liggen rond de 16 C.  Van deze temperaturen dromen wij in Nederland en België. Daarom is Málaga ideaal voor een wintervakantie of stedentrip, tenminste als u van de zon wilt genieten.Driekoningen

Op 6 januari, gaan ook in Spanje de feestdagen teneinde. Op de avond van 5 januari worden de drie koningen (Cabalgata Reyes Magos) in een prachtige optocht door het centrum van de stad Málaga. Die vooral de kleinste Malagueños een belevenis zijn, maar ook als buitenstaander is het zeker leuk deze mooie traditie eens mee te maken.


Winteruitverkoop - rebajas de invierno

Als de Driekoningen voorbij zijn begint op 7 januari de winteruitverkoop of in het Spaans rebajas de invierno. Dit kan zeker een grond zijn voor een korte vakantie of stedentrip naar de stad Málaga, dan Málaga is een heerlijke en gezellige stad om te shoppen trouwens u kunt in Málaga terecht, wat de  winter uitverkoop betreft tot tot begin maart.

 

Carnaval in Málaga

Carnaval de Málaga 

Carnaval 2018 in Málaga is van zaterdag 3 februari t/m zondag 11 februari.

Carnavals optocht
Op zondag is de grote carnavals optocht vanaf 17.00 uur trekt de grote carnaval optocht door het historisch centrum van de stad. Hier bij zijn natuurlijk zowel jong als oud verkleed.

De andere dagen van de week vinden er optochten, parades, en treden er de ‘murgas en comparsas’ op wat gepaard gaat met veel dans, zang en humor.

 

Meer informatie op Carnaval de Málaga (Spaans)


Voorjaar in de stad Málaga

Een ding is zeker in het voorjaar kunt u een voordelige zonvakantie naar Málaga boeken en ook de vliegtickets en de accommodatie prijzen zijn dan laag. In de lente zijn de gemiddelde temperaturen in Malaga rond de 20 a 25 graden. Voor mij is dit de mooiste tijd van het jaar heerlijk om over de boulevard te wandelen, de bloemen beginnen weer te bloeien dit is trouwens ook de beste tijd om dolfijnen te spotten.


Filmfestival Málaga

 Filmfestival Málaga
CINE ESPAÑOL 2018
is van 13 april t/m 22 april 2018

Als u van film houdt, dan meer de Spaanstalige film moet u zeker eens een stedentrip naar de bruisende havenstad Malaga maken tussen 13 en 22 april 2018 Dan vindt in de stad het 21ste filmfestival plaats

De prestigieuze award die gewonnen kan worden is de Biznaga de Oro.

Voor meer informatie zie de website: Filmfestival de Málaga


 Semana Santa in Málaga

Semana Santa Málaga 2018 is van 25 maart t/m. zondag 1 april

Met de Semana Santa, de heilige week voor Pasen kunt meer als 40 processies bewonderen in Málaga. Alle processies hebben hun eigen route maar ze gaan allemaal via Alameda Principal van hieruit via Calle Marqués de Larios. En ze  passeren allemaal de tribune op Plaza de la Constitucion. Waarna ze weer hun eigen route volgen.

Een processie begint en eindigt in de kerk van een broederschap, waarin het beeld of de beelden zich bevinden.


La noche en blanco Málaga - De cultuurnacht van Málaga

La Noche en Blanco is een jaarlijks terugkerende cultuurnacht in Málaga. Deze nacht van zaterdag op zondag kun je in het historisch centrum genieten van cultuur en amusement zowel binnen als op straat. Tijdens deze mooie nacht kun je van veel verschillende kunstsoorten genieten, van exposities van schilderijen, theater, rock concerten als film.
Er wordt gezongen en gedanst door de Malagueños, die vaak met de hele familie aanwezig zijn. Vele museums kun je later op de avond gratis bezoeken ook de gerenomeerde meuseums als Carmen Thyssen, Picasso en het Museo Revello de Toro etc.etc.etc.

 

Zomer in Málaga

Tijdens de zomer u vervelen in Málaga is bijna onmogelijk! Zomer, dat betekend s'avonds naar het strand, s' avonds op u slippers door de stad slenteren en een heerlijk wijntje drinken op een terras de ventilatoren draaien overuren. Op de straten zijn 24 uur per dag mensen te vinden. Deze tijd leven de mensen het grootste gedeelte van de dag buiten, de zon gaat onder rond 10 uur, de bars en restaurants hebben meer tafels buiten dan binnen.

 

Noche de San Juan

Het begin van de zomer of ook wel Midzomernacht genoemd. Op 24 juni viert men in Spanje immers de geboorte van San JuanNoche de San Juan ( de heilige Johannes de Doper ) dit magisch feest vieren de Spanjaarden dat de zomer weer terug is. In de nacht van 23 op 24 juni barst het feest los, een bijzondere nacht vol plezier met familie en/of vrienden lekker eten en drinken, op de stranden worden enorme vreugdevuren aangestoken, muziek, dans en veel bijzondere rituelen.


Zomer uitverkoop in Málaga

De zomeruitverkoop - rebajas de verano - in Málaga, begint 1 juli tot eind augustus dus als u toevallig naar Málaga gaat neem een extra koffer mee!

 

Virgen del Carmen

La Virgen del Carmen is de patroonheilige van de zeelieden zij is de koningin van de zee. Elk jaar rond 16 juli zie je haar beeltenis in een vrolijke processie van uit de kerk door de straten gedragen worden richting haven waar ze in een mooie versierde boot te water gaat. Omgeven van diversen versierde boten waaronder traditionele jábegas - vuurwerk en feestgedruis en op het strand leven de mensen uitbundig mee. Het feest heeft niets van de sombere Semana Santa processies voor Pasen gemeen. Het is vrolijk en uitbundig, en eindigt gegarandeerd in een nachtje feesten, waarbij de drank rijkelijk vloeit en luide kreten als "¡Guapa!" (Schoonheid!) en "¡Viva la Virgen!" (Leve de Maagd!) tot in de vroege uurtjes weerklinken! Bij Pedregalejo en El Palo kunt u de beelden de zee op zien gaan. Dit is zeker mooi om naar te kijken.

 

Feria de Málaga

Elk jaar wordt dit traditioneel feest vanaf half augustus uitbundig gevierd en is wel het grootse evenement wat de stad Málaga kent. Van ver buiten Málaga en Andalusië komen gasten deze feestweek bezoeken die met veel traditie door de Malagueño wordt gevierd. Feria de Málaga begint altijd op vrijdag, rond middernacht wordt vanaf het balkon van het stadshuis door een bekende Malagueño het feest geopend wat gepaard gaat met een groot vuurwerk. De dames zijn vaak in de prachtigste traditionele outfit en de heren in hun bekende mooie pakken met hoed.


Najaar in de stad Málaga

In het Najaar bij zo rond de 20 a 25 graden is het heerlijk toeven in de stad Málaga. U kunt heerlijk op de fiets langs de kilometers lange boulevard fietsen of een leuke wandeling door de stad maken met een Nederlands sprekende gids. De grote zomer hitte is voorbij en u kunt heerlijk Málaga gaan ontdekken en nog belangrijker Málaga gaan beleven. Daarbij komt dat de vliegtickets en de accommodaties lekker goedkoop zijn.

 

Dia de la Victoria

Elk jaar op  8 september,  dat is de geboortedag van Maria, dan wordt in een processie de Virgen de la Victoria, de patroonheilige van de stad Malaga door de straten van Málaga gedragen. De Maagd wordt dan vanuit de kathedraal door de Hermandad de la Victoria broederschap, teruggebracht naar de basiliek. Van alle patroonheiligen die de stad Málaga rijk is, is Virgen de la Victoria wel de populairste. Dan Virgen de la Victoria heeft haar eigen basiliek, er is een wijk, straat, bioscoop en zelfs een bier naar haar genoemd.

 

Wereld toerisme dag

Ook Málaga wordt aan de jaarlijkse internationale toerisme dag veel aandacht besteed. De musea 's  en vele bezienswaardigheden kunt u op deze dag gratis bezoeken. Deze dag valt dit jaar op donderdag 27 september 2018

 

Kerst Málaga - Kerstfeest in Málaga - Kerstverlichting in Málaga

Met de kerst wordt Malaga versierd met duizenden en duizenden lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst verandert in een heerlijke gezellige fonkelende en betoverende kerstdecor. Met de kerstvakantie in Málaga, proeft u de kerstsfeer en geniet u van de gezelligheid en dat in een heerlijk mild klimaat! De kerstverlichting brand tot 6 januari 2019.

 

Hotels aan het strand van de stad Málaga

Zoekt u een Strandhotel in Málaga? Een stedentrip en gelijktijdig van een strandvakantie genieten in de stad Málaga? Dan is de bruisende stad Málaga de ideale plaats, dan strandvakantie gecombineerd met je citystrip naar de stad Málaga is helemaal geen probleem. Natuurlijk liggen de meeste hotels in het historisch centrum, maar de stad Málaga heeft ook een paar strandhotels waaronder het bekende vijfsterren strandhotel Gran Hotel Miramar. Gran Hotel Miramar ligt op 1 minuut lopen van het strand maar ook het boetiek hotel Vincci Selección Aleysa ligt aan het strand van Málaga.

 

Tags: Málaga in 2018, Ontdek en beleef de stad Málaga


Hebt u een leuke tip, of wilt u een reactieplaatsen.