Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ontdek Málaga » Ontdek de mooiste, gratis bezienswaardigheden van Malaga.Ontdek de gratis bezienswaardigheden van Malaga.

Ontdek met ons de mooiste gratis bezienswaardigheden in de bruisende stad Malaga. Beleef en geniet geheel kosteloos van cultuur en kunst in deze stad. Kijk om u heen en geniet geheel gratis van al het moois dat het historisch centrum van Malaga u te bieden heeft!


Zondags gratis een museum bezoeken - Wilt u tijdens een bezoek of vakantie aan Málaga gratis een museum bezoeken? Dan is de zondag een ideale dag, een aantal musea zijn iedere zondag gratis te bezoeken. Dat maakt een museum bezoek in Málaga natuurlijk wel heel aantrekkelijk!

Hier alle musea die u op zondag gratis kunt bezoeken in Malaga →


Atarazanas-markt

In het historisch centrum van Málaga ligt de overdekte markt Mercado de Atarazanas. Een geweldig belevenis om deze markt hallen te bezoeken. Levendig en geweldig om doorheen te lopen! een prachtige overdekte markt waar je volop kunt genieten van de geuren en kleuren die overal aanwezig zijn op deze markt.

De markt is open van maandag tot en met zaterdag van 8.00 u. tot 14.00 u.

Op zondag gesloten

Meer informatie op de pagina Mercado Atarazanas →


Alcazaba

Het Alcazaba dit door de Moren gebouwde vesting, zie je veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing terug. Zoals, Arabische  figuren, tekens en verschillende versierde bogen. Ook zijn Romeinse invloeden duidelijk zichtbaar zie de Romeinse zuilen onder Arabische bogen. Het Alcazaba ~ Arabisch al-qasbah ~ wat betekent "citadel, deze Moorse vesting die tegen een helling van de Gibralfaroberg aangebouwd ligt is hoger dan de stad Málaga. Het uitzicht vanuit La Alcazaba is prachtig. Vanaf hier zie je de haven van Málaga met de wandelpromonade Muelle Uno. Het fort werdt gebouwd tijdens de Hammudidendynastie. Dit is wel het best bewaarde Alcazaba in Spanje en één van de bekendste bezienswaardigheden in Malaga.

De toegang tot het Alcazaba is gratis op zondag vanaf 14.00 uur

Meer informatie op de pagina Alcazaba →


Kasteel Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro Málaga hoort tot één van de mooie bezienswaardigheden in Málaga. Het kasteel ligt boven op de berg Gibralfaro vanwaar uit je een prachtig uitzicht over de haven en de kust van Malaga hebt.

Het Castillo de Gibralfaro was van oorsprong een vesting van de Feniciërs maar in de 14de eeuw werd het om gebouwd tot een Arabisch kasteel. Hier bevindt zich ook een klein museum. Vanuit het op een 130 meter hoge rots gelegen kasteel heb je een prachtig panorama over de stad Málaga en de omgeving.

De toegang tot het Kasteel Gibralfaro is gratis op zondag vanaf 14.00 uur

Meer informatie op de pagina Kasteel Gibralfaro →


Romeins theater - Teatro Romano Málaga
Het Teatro Romano Málaga - Romeins theater in Málaga ligt aan de straat Calle Alcazabilla midden in het historisch centrum van Málaga. Het Romeinse amphitheater uit 200 jaar na Christus, het werd door toeval ontdekt in de tweede helft van de 19de eeuw.

Bij opgravingswerk, tijdens de bouw van de Casa de la Cultura. Dit werd geofferd om het theater in zijn geheel op te graven.

Dit oude Romeinse theater in Málaga is niet het grootse Romeinse theater dat man in Spanje heeft gevonden maar het is wel één van de oudste Romeinse theaters dat man gevonden heeft.
Meer informatie op de pagina Teatro Romano →


De mooiste uitkijkpunten van Málaga

De heuvel waarop het Gibralfaro staat biedt twee uitkijkpunten één uitkijkpunt heb je ( zie hierboven) op de berg Gibralfaro. De andere ligt halfweg de berg, dus loop te voet naar beneden en u zult verrast zijn van het uitzicht. Halfweg de berg is een plateau, hier staan banken zodat u heerlijk kunt genieten van het prachtige uitzicht. U zit precies boven de arena.

Mirador de la Alcazaba

Om Mirador de la Alcazaba te bereiken loopt u vanaf calle Alcazabilla ( tussen expositieruimte van het theater en de bioscoop.) links van het Romeins theater en gaat u verder langs de muren van het Alcazaba.

Mirador de la Alcazaba - hier kunt u gratis van het prachtige uitzicht genieten

 

Openingstijden Mirador de la Alcazaba
In de zomermaanden van 10:00 uur – 20:00 uur
(laatste entree 19.30 uur)
Wintermaanden van 10:00 uur – 17:00 uur (
laatste entree 16.30 uur).


De Botanische tuin in Málaga

Jardin Botánico La Concepción - De drukte van Málaga eventjes achter je laten, en genieten van de rust en de prachtige natuur in de botanische tuin van Málaga. En tegelijk genieten van een heerlijk uitzicht over de stad Málaga.

Eventjes buiten de stad Málaga bevindt zich de Botanische tuin van Málaga. In deze meer als 250.000 vierkante meter grote Botanische tuin is ingedeeld in verschillende delen.

 

Tijdens de wintermaanden is het park de hele dag gratis te bezoeken op zondag Openingstijden: vanaf 9.30 u. tot 16.30 u.

Tijdens de zomer is de toegang tot de botanische tuin gratis op zondagmiddag na half vier.

Meer informatie op de pagina Jardin Botánico La Concepción →


Fitnessen op de Stranden van Málaga

Op verschillende stranden van Malaga vindt u diversen fitnesstoestellen waar u gratis gebruik van kunt maken. De toestellen worden veel gebruikt, zeker 's morgens vroeg en 's avonds. het is een leuke manier om tijdens u vakantie fit te blijven