Home » Bezienswaardigheden Malaga » Gebouwen & Munumenten » Mercado Centrum de Atarazanas - Markten in Málaga


Markt in Málaga
Mercado Centrum de Atarazanas

Mercado Atarazanas - overdekte markt in Málaga. Ontdek Málaga met informatie van de markt Mercado Atarazanas


Markt in het centrum van Málaga

Mercado Atarazanas. In het historisch centrum van Málaga ligt de overdekte markt Mercado de Atarazanas. Een geweldig belevenis om deze markt hallen te bezoeken. Levendig en geweldig om doorheen te lopen! een prachtige overdekte markt waar je volop kunt genieten van de geuren en kleuren die overal aanwezig zijn op deze markt.

 

Markthalle Mercado Central de Atarazanas is veel groter dan de in centrumwijk Ell Molino liggende markt - Mercado de Salamanca.Versmarkt
Markthalle Mercado Atarazanas is onderverdeeld in drie hallen . Eén voor vis, één voor groente en fruit en één voor vlees maar ook kaas en noten zijn er volop te koop.

 

Tussen al deze producten vind je ook kleine tapa barretjes waar je staande van een tapa ( verser gaat niet ) en een drankje genieten kan tussen de kooplieden en andere bezoekers. Waar bij je tegelijkertijd alles in je opneemt, geuren, kleuren en de geluiden.

Niet ver van Markthalle Mercado Central de Atarazanas bevind zich de oudste bodega van Málaga. Waar je de typische zoete Malaga wijn kunt proberen en proeven.

History van Mercado de Atarazanas in Málaga
De Poort is een onderdeel van de oude stads muur die terug gaat naar de Moorse tijd. Deze Arabische poort is nu de hoofdingang van Mercado Central de Atarazanas.

Vroeger was dit een scheepswerf wat de naam - Atarazanas - in het Moors betekend. Toen liep de Middellandse zee hier langs de stadsmuur. Daarna was -Atarazanas- een militair opslagplaats en Hospitaal.
In 1868 heeft man besloten het te slopen.

Arabische poort - hoofdingang van Mercado Atarazanas

Markthalle Mercado Central de Atarazanas is tussen 1876 en 1879 gebouwd in mooie Neo Múdejar stijl. De prachtige achtergevel is van gekleurd glas. waarin je de history van de markthallen duidelijk kunt herkennen.

 
Adres:

Calle Atarazanas, Málaga


Openingstijden:

Maandag - zaterdag van 8.00 uur t/m 14.00 uur

Zondag - Gesloten


Vakantie in Málaga

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Autohuur Málaga