Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Blog » Málaga › nieuws


Het laatste nieuws over Málaga

Op OntdekMálaga.nl ontdek je interessante feitjes, weetjes en lees je het laatste nieuws over de stad Málaga.


Aardbeving in stad Málaga

In Málaga hebben veel mensen gisteren een aardbeving gevoeld. Het was er een met een 3,1 op de schaal van richter. Iets ten noorden van de stad Málaga lag het epicentrum, op zo'n 62 kilometer diepte. Door de diepte is de aardbeving door maar weinig mensen gevoeld. De trillingen waren te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen.

Lees meer »

Fietsen door historisch centrum Málaga nu verboden

Een opmerkelijke maatregel is afgelopen maandag in Málaga ingegaan. Het is vanaf 29 april 2019 verboden om door het historisch centrum van Málaga te fietsen, je te verplaatsen met een elektrische step of segway. Dat heeft de gemeente besloten. Boetes kunnen oplopen tot wel 200 euro.

Lees meer »

Van Gogh Alive in Málaga

Tot en met 9 juni kun je in Málaga de Van Gogh Alive expositie bewonderen. Het is een van de meest bezochte exposities ter wereld. De expositie stond eerder al in Sevilla, Madrid en Alicante. Via VanGogh.es kun je kaarten bestellen. 

Lees meer »

Málaga en zijn cruise schip toerisme

Málaga en zijn cruiseschip toerisme - Ook in 2018 nam het cruiseschip toerisme weer toe in Málaga en zal zijn lijn vermoedelijk in 2019 doortrekken. Het grote aantal cruiseschip passagiers die in 2018 via de haven van Málaga bezochten groeide in 2018 met 16,7% en volgens Dario Sur komen er dit jaar al 39 cruiseschepen meer naar de haven van Málaga dan laatste jaar.

Lees meer »

Hard Rock Café opent haar poorten in 2019 Málaga

Hard Rock Café Málaga – ook in de stad Málaga komt eindelijk een Hard Rock Café . De Amerikaanse firma wil in 2019 aan de hippe Muelle Uno een nieuw Hard Rock Café openen wat plaats biedt aan rond de 400 personen en er zullen ongeveer 80 personeelsleden hiervoor worden aangenomen.

Lees meer »

Kazimir Severinovitsj Malevitsj schilder en kunsttheoreticus

Malevitsj werd geboren in de buurt van Kiev, Oekraïne. Zijn ouders, Seweryn en Ludwika Malewicz, waren Pools. Zijn vader was de manager van een suikerfabriek. Kazimir was oudste van veertien kinderen. Zijn familie verhuisde regelmatig en hij bracht het grootste deel van zijn jeugd in de dorpen van de Oekraïne naast suikerbiet plantages door, ver van de culturele centra.

Lees meer »

Feria de Málaga 2019

Feria de Malaga 2019 - Wanneer begint Feria de Málaga? Hier vind je alle informatie inclusief programma over deze traditionele feestweek in augustus.

Lees meer »

De Borsten van de stad Malaga

De Borsten van de stad Malaga, ja de stad Málaga heeft een paar "Las tetas de Malaga". De Malagueños zeggen plat gezegd de ‘las tetas de Malaga’ of wel de tieten van Malaga, vanwege de dubbele piek. Aan de oostelijke kant van Málaga boven de wijk El Palo zie je ze fier en vol trots overeind staan, en zoals vele borsten verschillen ze ook wat van formaat.

Lees meer »

El Atabal in Málaga

El Atabal - El Atabal is thans een buitenwijk van stad Málaga (Andalusië). Deze werd aanvankelijk als afzonderlijke nederzetting voor Indische Nederlanders gesticht in de vroege jaren 60 van de 20ste eeuw, op initiatief van de Nederlands-Indische schrijver Tjalie Robinson (pseudoniem van J.J.Th. Boon, 1911-1974).

Lees meer »