Home » Vakantie in Málaga » Málaga in juli

Málaga in Juli 2019 | Must-see's en weer

Wat is er in Málaga te doen in juli? Het is de eerste maand van de zomer, en het begint in juli wat drukker te worden. De temperatuur komt dikwijls boven de 30 graden uit en 's nachts is het vaak alsnog 20 graden. 

Maar wat is er te doen in de maand juli van 2019?

Evenementen in Málaga in juli 2019

Rebajas - vanaf 1 juli

Vanaf maandag 1 juli is de rebajas officieel begonnen. Rebajas betekent uitverkoop, dit gaat dus over de hoge kortingen in de winkels van Málaga. Grote merken doen hieraan mee. Denk aan Mango, Zara en Pull&Bear. Zo wordt winkelen in Málaga pas echt leuk!

Feria El Palo - 12 t/m 16 juli

De feria van El Palo vindt plaats van 12 tot en met 16 juli. Dit is voor de Virgen del Carmen. Pak vanuit Málaga bus 3 of bus 11. Je kunt het stuk van 8 kilometer natuurlijk ook gewoon fietsen. 

Virgen del Carmen - 16 juli

Virgen del Carmen is een strandfeest dat vooral op de stranden van El Palo en Pedregalejo wordt gevierd. Het bestaat uit verschillende processies, ook in de stad Málaga. Het feest vindt plaats op 16 juli, dus na de feria van El Palo.

Plaza Merced Market - 28 juli

Op 28 juli vindt er op het Plaza de la Merced, de Plaza Merced Market plaats, van 11:00 tot 19:00. Het is een craft & design market, je vindt hier dus leuke dingetjes. Combineer een bezoek aan la plaza merced market met een wandeling door het oude centrum van Málaga.

Mercado de Verano - hele maand

Er is een mercado de Verano in de hoek van de haven van Málaga, bij Muelle Uno. Deze openlucht markt vindt plaats van 12:00 tot en met 24:00. Het is gewoon een gezellige markt welke tot en met september (en dus ook in de maand juli) te vinden is.

LEGO expositie - hele maand

Er is verder in de hoek van de haven van Málaga, vlakbij de mercado de Verano dus en het Centre Pompidou, een grote LEGO-expositie. Deze expositie is natuurlijk vooral leuk met kinderen. Kaartjes kosten 6,50 tot 9,50 per persoon.

Vliegticket prijs

Uit de data van vliegtickets.nl komt naar voren dat je de goedkoopste tickets zo'n 2-4 maanden van tevoren kunt boeken. Last-minute naar Málaga reizen is dus meestal niet voordelig. De prijs schiet vaak een week voor vertrek flink omhoog. Verder is donderdag de goedkoopste dag om te boeken!

Er vertrekken vluchten vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Groningen, Weeze (bij Venray), Charleroi en Brussel.

Hotel of airbnb prijzen in maart

In de zomer betaal je voor een appartement of een hotel in Málaga vaak de hoofdprijs. Toch zitten er soms nog wel pareltjes tussen waardoor je na goed zoeken ook in juli 2019 in Málaga nog wel iets betaalbaars kunt krijgen.

Is juli de beste maand in Málaga?

De temperatuur is vanaf juli pas echt lekker. Vanaf juli heb je echt het idee dat het zomer is. De rebajas is begonnen, het winkelen is dus ook een stuk leuker geworden! Echter begint het iets drukker te worden in de stad, de hotels en appartementen beginnen duurder te worden en de vliegtickets zijn ook geen €70 retour meer. Toch is juli al met al een hele goede maand! Mocht je dus een weekje naar Málaga kunnen dan is het zeker wel een goede tip!