Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Blog » Omgeving Málaga in de provincie Málaga


Omgeving Málaga in de provincie Málaga

Omgeving Málaga - In de provincie Málaga vind je prachtige witte dorpjes, mooie stadjes, natuurgebieden, heerlijke badplaatsen en bezienswaardigheden. In de omgeving van Málaga stad kun je zowel op cultureel gebied als sportief gebied vele activiteiten ondernemen. Ontdek en beleef de provincie Málaga! 

Ga de mooie omgeving van de stad Malaga verkennen? Ontdek en beleef hier wat er te beleven is in de omgeving van Málaga en de bekende Costa del Sol. 



Rondom Málaga zijn meer mooie steden te vinden zoals Granada, Sevilla, Cordoba, Nerja en Marbella. Verder in Spanje zul je Alicante of Valencia vinden. Valencia is vooral bekend vanwege de City of Arts en Science. Ook zijn er historische bezienswaardigheden te vinden in de stad zoals de Mercado Central, en de tuin van Turia. Net als Fuengirola, vlakbij Málaga, heeft ook Valencia een Bioparc.

Bekijk hieronder de blogs over de dingen in de omgeving van Málaga. Dit gaat zo ver als Marbella, Antequerra, Granada en Nerja.

Castanyada of castañada in Spanje

Castanyada of Castañada - La Castanyada is een typisch feest, dat vooral gevierd wordt in Galicië, Cantabrië, Aragón, Asturië, Castilla y León en in Catalonië. En dit vindt plaats  tussen de 31 oktober en 1 november, deze laatste is ook Día de todos los Santos of te wel dag van Allerheiligen in Spanje, Op Allerheiligen gedenkt men de heiligen van de katholieke kerk die niet op andere dagen van de kerkelijke kalender een feestdag hebben..

Lees meer »

Markten en Marktjes in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje

Markten en Marktjes in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Wat is nu het verschil tussen de diversen Markten en Marktjes in de provincie Málaga zoals een ‘Mercado’, een ‘Mercadillo’ en een ‘Rastro’ . Een mercado is een versmarkt met groenten, fruit, vis, vlees etc. Een mercadillo vind je schoenen, kleding, etc. etc.. Maar hier kun je ook groente en fruitkraampjes aantreffen. Een rastro is een antiek - rommel c.q. vlooien markt, etc.etc.

Lees meer »

Het prachtige witte bergdorp Casares

Casares - Dit prachtige witte bergdorp Casares in de Spaanse provincie Málaga, Andalusië staat op de lijst van: ‘Artistieke en Historische erfgoed’. Dit mooie bergdorpje is misschien wel één van de meest karakteristieke dorpen in de regio Andalusië.

Lees meer »

De badplaats Fuengirola

De badplaats Fuengirola ligt aan de Costa del Sol in zuid Spanje. Fuengirola heeft een skyline van hotels en torenflats. De badplaats Fuengirola is een toeristische plaats met kilometers lange zandstranden, zoals Torreblanca, Gaviotas, Boliches met de mooie boulevard Paseo Maritimo.

Lees meer »

Ronda in de Spaanse provincie Málaga, Andalusië

Ronda in de Spaanse provincie Málaga is een bruisende, knusse provinciestad in Andalusië waar je van een fijne vakantie kunt genieten, hier komen de mensen uit de omgeving hun inkopen en boodschappen doen. Maar Ronda is ook, zeker in de zomermaanden, een toeristische trekpleister waar de mensen uit de omringende steden zoals Málaga, Sevilla, etc.etc. komen bezoeken.

Lees meer »

Spanje › Andalusië › Costa de Sol ›Torre Del Mar

Vakantie in Torre del Mar aan de Costa del Sol - Zoek je een leuke vakantie naar Torre del Mar ? Torre del Mar is een oud vissersdorpje waarvan niet helemaal duidelijk is hoe het dorpje is ontstaan. Wel zijn er aanwijzingen dat het dorp ooit een Griekse nederzetting was met de naam Manake, maar dat zou verwoest zijn door de Carthagen net voor de Romeinse tijd. Het vissersdorpje Torre del Mar hoort tegenwoordig bij de gemeente Velez Málaga

Lees meer »

Het witte bergdorpje Gaucin

Gaucín een typisch Moors dorpje - Het witte bergdorpje Gaucin (pueblo blanco) - Vanuit dit witte bergdorpje Gaucin in de provincie Málaga in Andalusië, Zuid- Spanje heb je een spectaculair uitzicht op Gibraltar en Noord-Afrika. Het dorp heeft ongeveer 2.000 inwoners. Het ligt ongeveer 600 meter boven de zeespiegel in de Sierra del Hacho, gedomineerd door het Castillo del Aguila (Adelaarskasteel), oorspronkelijk een Romeins bolwerk en uitgebreid door de Arabieren .

Lees meer »

Mijas - Ontdek dit pittoreske dorpje Mijas Pueblo

Mijas, ontdek de provincie Málaga in Andalusië aan de Costa del Sol · Ontdek dit pittoreske dorpje Mijas Pueblo - Mijas, wordt uitgesproken als Migas - Mijas Pueblo is een charmant pittoresk dorpje, gelegen op een rotsplateau. Mijas is een typisch Andalusisch wit dorpje (pueblo blanco) Het ligt ongeveer 5 km landinwaarts op meer als 400 m boven zeeniveau.

Lees meer »

Het lieflijke, schilderachtige dorpje Cómpeta

Andalusië › Provincie Málaga › Cómpeta - Het lieflijke dorp Cómpeta ligt in de regio Axarquia van de provincie Malaga, in Zuid-Spanje. Cómpeta is een mooi schilderachtige wit dorpje in Andalusië en is is vooral bekend om zijn zoete wijn en zijn prachtige natuur. Het dorp Cómpeta ligt aan de voet van de prachtige berggebieden van Tejeda en Almijara in de provincie Málaga.

Lees meer »

Het pittoreske witte dorpje Frigiliana

Spanje › Andalusië › Provincie Málaga › Dorpje Frigiliana - Ontdek Frigiliana dit pittoreske witte dorpje is voor mij wel het mooiste witte dorpje in de streek Axarquía van de Spaanse provincie Málaga in de regio Andalusië aan de Costa del Sol. Frigiliana is een idyllisch- en typisch Andalusisch dorpje ongeveer 6 kilometer noordelijk van Nerja en ongeveer 50 kilometer van Málaga. 

Lees meer »